Peruskoulutus & Hallittavuus

Pentukoulutus

Pentukoulutukseen voi tulla heti kun rokotukset ovat kunnossa, aina yhteen ikävuoteen saakka. Tunnilla opetellaan arjen perustaitoja, seuraamista hihnassa ja ilman, ohitusharjoituksia, katsekontaktia, paikallaoloa, luoksetuloa sekä peruskäskyt kuten, istu, maahan ja seiso. Sään salliessa voidaan tunnit pitää myös ulkona.


Näyttelykoulutukset

Tunnilla käymme läpi näyttelypäivän etenemistä, harjoittelemme seisomista (pienet koirat pöydällä), liikkumista kehässä, tuomarin käsittelyssä olemista ja hampaiden katsomista.

Oma näyttelyhihna tunnilla on plussaa, hihnoja on myös lainattavissa kouluttajalta.

Tunnille voi tulla rohkeasti kaikki ensikertaa näyttelyihin menevät koirat/omistajat harjoittelemaan kehäkäyttäytymistä. 


Arkitottelevaisuus

Tunnilla opettelemme arkitottelevaisuuden perustaitoja, seuraamista hihnassa ja ilman, ohitusharjoituksia, katsekontaktia, paikallaoloa, luoksetuloa sekä peruskäskyt kuten, istu, maahan ja seiso. Sään salliessa voidaan tunnit pitää myös ulkona.

Tunnille saa tulla kaikki yli 1 vuotiaat peruskoulutusta tarvitsevat koirat.


Hallittavuus

Suosittelemme suorittamaan hallittavuustestin ennen tunneille osallistumista. Hallittavuustesti suoritetaan kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden takia, jos koirakko ei ole vielä valmis suorittamaan hallittavuustestiä suosittelemme osallistumista arkitottelevaisuustunneille. Agilityn alkeis-, jatko-, harraste- ja kilparyhmiin päästäkseen testi tulee olla suoritettu. Muille tunneille voi osallistua vaikkei testiä ole suoritettu, mutta tällöin koiran tulee olla kytkettynä.

Testi suoritetaan harjoitteluhallissa, paikalla on myös muita koirakoita. Testin aikana saa käyttää makupaloja, leluja ja kehuja rajattomasti. Koirat pidetään kytkettyinä, paitsi suoritusvuorossa oleva koira voidaan pitää irti tai pitkässä liinassa.

HUOM!!!
Koirien, joilla on hyväksytty kisatulos jostakin virallisesta lajista, ei tarvitse suorittaa hallittavuustestiä.

Hallittavuustestin sisältö:

1. Pujottelu koirat kytkettyinä
Koirakot asettuvat riviin, pujotellaan koirakoiden välistä. Hihnan tulee olla löysällä. Rivissä olevat kontaktissa, asento vapaa.

2. Luoksetulo ja paikalla olo
Luoksetulo suoritetaan yksitellen, koirakot asettuvat riviin. Ohjaaja jättää koiran vapaaseen asentoon paikalle. Ohjaaja menee 20 metrin päähän ja kutsuu koiransa luokse. Rivissä olevat huolehtivat, että oma koira kestää kontaktissa.

3. Mukana kulkeminen vapaana
Kuljetaan merkitty matka (20 metriä), koira pidetään irti. Muut koirakot ovat hallissa kytkettyinä ja kontaktissa.

4. Luoksepäästävyys
Koiran on päästettävä koulutusohjaaja lähelleen. Koira ei saa olla aggressiivinen.

5. Pujottelu jalkojen välissä tai Ohjaajan kiertäminen
Koiran täytyy pujotella 4 kertaa ohjaajan jalkojen välissä.
TAI
Koiran tulee kiertää ohjaaja molempiin suuntiin 2 kierrosta.

6.Perusliike ja palkkaus
Koiran tulee suorittaa jokin perusliike (istu, maahan tai seiso) ja näyttää kolme erilaista tapaa palkata. Palkkaustyylien ei tarvitse olla sellaisia joista koira palkkaantuu.